Gebruik

Nocdurna wordt gebruikt door de tablet onder de tong te plaatsen. Het lost vrijwel meteen op, hoeft niet te worden doorgeslikt en kan zonder water worden ingenomen. De dokter zal per patiënt aangeven hoe lang Nocdurna gebruikt moet worden en in welke dosering.

Nocdurna zorgt ervoor dat het lichaam ’s nachts extra vocht vasthoudt. Daarom moet zo min mogelijk gedronken worden vanaf minimaal 1 uur vóór tot 8 uur na inname van Nocdurna. Bij het optreden van zware hoofdpijn, misselijkheid of braken, moeten patiënten altijd contact opnemen met hun arts.

De aanbevolen dosering is:

Vrouwen:
25 microgram per dag
, één uur vóór het slapengaan, toegediend onder de tong zonder water.
Mannen:
50 microgram per dag
, één uur vóór het slapengaan, toegediend onder de tong zonder water.

Instructies bij het gebruik

  1. Verwijder de strip aan het uiteinde van de blisterverpakking volledig door langs de perforaties te scheuren. Start bij de hoek met het handsymbool. De tablet kan niet door de blister heen gedrukt worden (zoals bij normale tabletten).
  2. Verwijder één individuele blisterverpakking door langs de perforaties te scheuren.
  3. Verwijder de folie van deze individuele blisterverpakking vanaf de hoek met de gedrukte pijl en trek de folie open in de richting die de pijl aangeeft. Duw de tablet niet door de folie.
  4. Neem de tablet voorzichtig uit zijn individuele blisterverpakking. Plaats de tablet onder de tong en laat het oplossen. Kauw niet op de tablet en slik de tablet niet in.
  5. Als een tablet in meer dan twee stukken breekt terwijl je die uit zijn individuele blisterverpakking neemt, neem de gebroken stukjes dan niet in. Neem in plaats daarvan een andere tablet in.


Raadpleeg ook de bijsluiter.

 

 

 

 

image_page-gebruik

 

image_blister-gebruik